Mosterdsoep recept

Mosterdsoep ingrediënten

Voor +/- 4 personen

  • Roomboter 30 gram
  • 1 Knoflookteentje
  • 1 Sjalotje
  • 1 Prei
  • Tarwebloem 30gr
  • 2-3 eetlepels Mosterd (kies zelf de mosterd, afhankelijk van scherpte)
  • Verse slagroom 100ml
  • 700ml water
  • 1 kippenbouillon blokje

Voor de carnivoor: voeg gebakken spekjes toe

Mosterdsoep bereiden

  1. Snipper het sjalotje en de knoflook en snij de prei in halve ringen.
  2. Smelt de boter in de pan en fruit de groenten 5 minuten op laag vuur
  3. Voeg vervolgens de tarwebloem toe en bak 1 minuut mee
  4. 300 ml water scheutje voor scheutje toevoegen en roeren tot een gladde lichtgebonden saus ontstaat.
  5. Voeg de resterende 400ml water toe samen met het bouillonblokje
  6. Roer de 100ml slagroom erdoor en verdun de eetlepels mosterd met wat water alvorens je deze ook toevoegt.
  7. Laat de soep niet meer koken en breng eventueel op smaak met wat peper en zout
  8. Klaar om op te dienen!

De carnivoren kunnen de gebakken spekjes in hun soepkom toevoegen

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.