Minestronesoep recept

Minestronesoep ingrediënten

Voor +/- 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 12 kleine rundergehaktballetjes
  • 1 wortel
  • 1 ui1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 400 g cannellinibonen (blik en afgespoeld en uitgelekt)
  • 100 g kleine pasta
  • 4 eetlepels pesto
  • 800 ml water
  • 1 Groente bouillonblokje
  • Olijfolie

Minestronesoep bereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan, bak de gehaktballetjes rondom bruin
  2. Pel en snipper ondertussen de ui en snij de wortel in kleine plakjes
  3. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ze op een bordje
  4. Fruit de wortel en de ui +/- 10 minuten in het achtergebleven bakvet tot ze zacht zijn.
  5. Roer de knoflook en de oregano erdoorheen.
  6. Voeg de tomaten, de bonen, de pasta en de bouillon toe. 
  7. Breng het geheel aan de kook en doe vervolgens de gehaktballetjes terug in de pan
  8. Kook +/- 10 minuten tot de balletjes en de groenten gaar zijn en de pasta zacht is.
  9. Breng eventueel op smaak met zout, peper.
  10. Klaar om op te dienen!

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.