Goulashsoep recept

Goulashsoep ingrediënten

Voor +/- 4 personen

  • 300 gram rundersoep blokjes (vlees)
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 400 gram vastkokende aardappelen (geschild)
  • 25 gram roomboter
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1.5 liter water
  • 2 runderbouillon blokjes

Goulashsoep bereiden

  1. Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn
  2. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 2 min. op middelhoge stand
  3. Bestrooi ondertussen het vlees met peper en eventueel zout.
  4. Voeg het vlees toe en bak in 3 min. rondom bruin. 
  5. Voeg de paprikapoeder, knoflook, bloem en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. 
  6. Voeg het water met de bouillon blokjes toe en breng aan de kook. 
  7. Laat afgedekt +/- 2½ uur koken op laag vuur.
  8. Snij ondertussen de aardappelen in blokjes en snij het vruchtvlees van de paprika in kleine reepjes
  9. Voeg de aardappelen en paprika toe aan de soep en laat de laatste 20-30min meekoken.
  10. Klaar om op te dienen!

 

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.