Erwtensoep recept

Erwtensoep ingrediënten

Voor +/- 4 personen

  • 250 gram spliterwten
  • Prei
  • Winterpeen
  • Ui
  • Halve Knolselderij
  • Laurierblad
  • 250 gram schouderkarbonade
  • Rookworst

Erwtensoep bereiden

  1. Breng de erwten samen met de schouderkarbonade en het laurierblad aan de kook en laat 30-40min op laag vuur koken
  2. Schep het schuim regelmatig van de soep af en roer goed door. Vergeet ook niet af en toe over de bodem te schrapen zodat het niet aanbrandt
  3. Pel, was en snipper de ui. Snij de prei in halve ringen, de winterpeen in dunne plakjes en de knolselderij in kleine blokjes
  4. Voeg de gesneden groenten toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken met deksel op de pan. Het laurierblad mag je eruit halen.
  5. Breng eventueel meer op smaak met peper en zout
  6. Haal na de 30 minuten de schouderkarbonade eruit en snij deze in kleine stukken.
  7. Snij ook de rookworst in plakjes en voeg ze samen met de gesneden karbonade toe aan de soep
  8. Laat de soep nog 15 minuten zachtjes doorkoken
  9. Klaar om op te dienen!

Tip: bewaar de soep in de koelkast en eet een dag later, vaak nog lekkerder

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.