Chorizosoep recept

Chorizosoep ingrediënten

Voor +/- 4 personen

  • 125 gram chorizo
  • 1 grote ui
  • 150 gram geschrapte wortels
  • 1 pot geroosterde paprika’s (295 gr)
  • 1 blik witte bonen in tomatensaus (415 gram)
  • 500 ml water
  • 1,5 bouillonblokje (tuinkruiden)
  • (verse) rozemarijn
  • olijfolie

Chorizosoep bereiden

  1. Snipper de ui en snij de chorizo in blokjes
  2. Fruit het uitje aan in de olijfolie en bak de chorizo ongeveer 5 minuten mee
  3. Snij ondertussen de geroosterde paprika en wortels in kleine stukjes
  4. Voeg de paprika en wortel toe en bak die +/- 10 minuten mee; af en toe roeren.
  5. Voeg vervolgens de witte bonen, het water, de bouillon en de rozemarijn toe.
  6. Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes pruttelen op een lage stand
  7. Klaar om op te dienen!

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.