Tomatensoep recept

Tomatensoep ingrediënten

Voor +/- 4 personen

  • Roma tomaten (5 a 6)
  • Tomatenpuree (klein blikje)
  • Ui
  • Knoflook teentje
  • 700ml water
  • Groentebouillon blokje
  • Crème fraîche
  • Olijfolie

Voor de carnivoor: voeg gehaktballetjes of spekjes toe

Ook lekker met 1 of 2 puntpaprika's erdoor

Tomatensoep bereiden

  1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook
  2. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie
  3. Voeg na enkele minuten de tomatenpuree toe
  4. Snij ondertussen de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten
  5. Voeg de tomaten toe aan de pan en laat enkele minuten pruttelen
  6. 700ml water met het groentebouillon blokje toevoegen
  7. Aan de kook brengen en 5-10min zachtjes laten koken
  8. Het geheel in de blender doen en een lepel crème fraîche toevoegen, pureren maar!
  9. Na het pureren het geheel terug in de pan
  10. Klaar om op te dienen!

De carnivoren kunnen los de gehaktballetjes of spekjes bakken en aan het einde toevoegen

Als je puntpaprika wil toevoegen snij je deze in grove stukken en voeg je ze tegelijk toe met de tomaten

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden.

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.